Ομοιοπαθητική σε Παιδιά

Τα παιδιά κάθε ηλικίας βρίσκονται στην ανάπτυξή τους και η ανάπτυξη αυτή απλώνεται σε όλα τους τα επίπεδα.

Το σώμα τους, τα όργανα τους, το ανοσοποιητικό τους σύστημα, οι αμυντικές λειτουργίες του σώματος και γενικότερα όλο τους το φυσικό επίπεδο βρίσκεται υπό ανάπτυξη όπως ακριβώς συμβαίνει και με το νοητικό και συναισθηματικό τους κόσμο. Είναι πιο ευαίσθητα σε φυσικές ασθένειες και συναισθηματικές διαταραχές και συγχρόνως πιο δυνατά στο να τις αντιμετωπίζουν.

Η παιδική ηλικία αποτελεί την πιο σημαντική περίοδο στη ζωή του ανθρώπου καθώς είναι η στιγμή που ανακαλύπτει τον εαυτό του, το περιβάλλον και τον κόσμο, ψάχνει να βρει την ταυτότητά του, χτίζει τον χαρακτήρα του και αναπτύσσει όλες του τις αισθήσεις. Έτσι, τα παιδιά βρίσκονται σε μία διαρκή αναζήτηση που κάποιες φορές οδηγεί σε ανασφάλειες, άγχη, φόβους και φοβίες κ.α..

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις, λοιπόν, η Ομοιοπαθητική δίνει στο παιδί την ώθηση που χρειάζεται και συντελεί στην αυτοθεραπεία του σώματος και του νου προσφέροντας με έναν απόλυτα ασφαλή και φυσικό τρόπο την ισορροπία του οργανισμού και του εσωτερικού του κόσμου. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αμυντικές ενέργειες του σώματος, βοηθάει το παιδί να λαμβάνει τα εξωτερικά ερεθίσματα με ομαλό τρόπο και θεραπεύει είτε χρόνιες είτε οξείες καταστάσεις, όπως ο πυρετός, με μεγάλη επιτυχία.

Ακόμα και σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως αυτές του αυτισμού, των μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς η θεραπευτική αυτή τέχνη δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα όπως η βελτίωση του λόγου, της επικοινωνίας, της συγκέντρωσης και πολλών άλλων δεξιοτήτων.

Η Ομοιοπαθητική βοηθάει τα παιδιά να είναι χαρούμενα, ισορροπημένα, υγιή και γεμάτα ενέργεια!