Ομαδική Συμβουλευτική (group therapy) ενηλίκων, Δευτέρα 13/01/2020

 

Σας περιμένουμε στην έναρξη της νέας βιωματικής ομάδας ενηλίκων. Στις 8.00μμ – 10.00μμ
Στόχος είναι μέσα από το μοίρασμα των προβληματισμών και των συναισθημάτων με άλλους ανθρώπους, με το «ότι είμαστε μαζί», να ελαφρύνει το βάρος της μοναξιάς, αλλά και να διευκολύνει τον τρόπο που συνυπάρχουμε με άλλους.
Η ομάδα και η διαδικασία σε αυτήν, βοηθά στο να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ενώπιον άλλων. Βοηθά να ανοίξουμε τις αδύναμες πλευρές του εαυτού μας και να ενδυναμωθούμε από την υποστήριξη της ομάδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουμε την εικόνα του εαυτού μας μέσα από την υποστηρικτική άποψη άλλων αλλά και να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στην δυσκολία. Πολλές φορές τα θέματα που απασχολούν τον ένα μπορεί να είναι κοινά με πολλών ανθρώπων.
Με την εμπειρία σχεδόν είκοσι χρόνων με ομάδες παρέχεται ένα κλίμα ευαισθησίας, σεβασμού και αποδοχής προς κάθε ένα μέλος, ώστε όλοι να αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους με έναν υποστηρικτικό τρόπο και να αισθάνονται ότι ανήκουν σε μία συνεργατική ομά¬δα, αποδεκτοί και ενδυναμωμένοι για να βρουν νέους τρόπους αντίλη¬ψης και αντιμετώπισης των θεμάτων τους. Επικυρώνεται η αξία του κάθε προσώπου, και οι άνθρωποι μαθαίνουν να «ακούν» ο ένας τον άλλον σε βάθος με κατανόηση και ευαι¬σθησία. Η ομάδα λειτουργεί με σεβασμό στην ελευθερία του κάθε προσώπου να εκφραστεί όσο εκείνο θέλει και εμπιστοσύνη στην εξέλιξή της.
Η διαδικασία πλαισιώνεται με πλούσιες βιωματικές ασκήσεις, που επιλέγονται από τον θεραπευτή, και που βοηθούν να εμβαθύνεται η προσωπική διεργασία καθενός.
Η ομάδα ενηλίκων θα αποτελείται από 6-8 άτομα. Για την συμμετοχή σας παρακαλώ καλέστε στο 6978944696.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φωτεινή Μπαλή  Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος -Επόπτρια PCA