Φωτεινή Μπαλή

Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Επόπτρια PCA

Positive Therapy

Στην προσωπική μου πορεία οδηγήθηκα από πολύ νωρίς στην διερεύνηση της ψυχής του ανθρώπου. Στράφηκα λοιπόν στις σπουδές Ψυχολογίας αρχικά γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρουσες για μένα και καθώς προχωρούσα και εμβάθυνα, προέκυψε η επιθυμία να το μοιραστώ με τους άλλους, ασκώντας το σαν επάγγελμα.

Είμαι πτυχιούχος ψυχολογίας Bsc (Honours) Psych). Συνεχίζοντας τις σπουδές  μου, στα μονοπάτια  των ανθρωπιστικών σπουδών, απέκτησα τον μεταπτυχιακό τίτλο  Postgraduate Diploma In Person Centred Counselling (University of Strathclyde, Glaskow).

Δουλεύοντας αρκετά χρόνια με ζευγάρια, εκπαιδεύτηκα στην ‘EFT(Emotionally Focused Therapy)’ από την ιδρύτρια της εκπαίδευσης Dr. Sue Johnson και στην συνέχεια, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο πρόγραμμα ‘Συναισθηματικά Εστιασμένης μεθόδου για ζευγάρια και οικογένειες, με την μέθοδο ‘EFT’ στο (ICPS college) που σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο στον τομέα αυτό.  Έχω συνεργασθεί για τρία χρόνια με κέντρα υπογονιμότητας, με την αρμοδιότητα της συμβουλευτικής ζευγαριών.

Φωτεινή Μπαλή

Οι λύσεις υπάρχουν, με τη πρώτη απόφαση έχει γίνει το πρώτο βήμα για την αλλαγή!

Φωτεινή Μπαλή
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Από τη πρώτη Συνεδρία στο Σήμερα

Έχω εργασθεί επί σειρά ετών (επτά έτη) στο Πολυατρείο του Δήμου Καλλιθέας με περιστατικά που αφορούσαν την συμβουλευτική ατόμων, ζεύγους, οικογένειας και ομάδων.

 Συμμετείχα επί σειρά ετών, σε εβδομαδιαίες συναντήσεις, ως Οικογενειακή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ως Ομιλήτρια, σε σχολεία και Παιδικούς σταθμούς.

Επί μία δεκαετία περίπου, συντονίζω και οδηγώ ομάδες Γονέων και Δασκάλων τρείς φορές τον χρόνο στην ‘Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα-Δασκάλου’ (Th.Gordon) της οποίας είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια. Η εκπαίδευση γονέων που συντονίζω, έχει διευρυνθεί τελευταία με τον εμπλουτισμό της ενότητας Θετική Γονεϊκότητα (Positive Parenting)’ .

Έχω ασχοληθεί με την συμβουλευτική επιχειρήσεων , παραδίδοντας σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και καλής επικοινωνίας, στο προσωπικό των εκάστοτε επιχειρήσεων.

Ενδυναμώνοντας την επαγγελματική μου εμπειρία και ταυτότητα, εκπαιδεύτηκα στην ‘Person Centred Supervisor’ Προσωποκεντρική Εποπτεία (Focusing Center),  πλαισιώνοντας εποπτικά ψυχολόγους και συμβούλους.

Επίσης εκπαιδεύτηκα στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχολογικής και θεραπευτικής Υποστήριξης, στις Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις στον Αυτισμό και στις Διάχυτες Διαταραχές.

Ομοιοπαθητική Ψυχοθεραπεία

Τα τελευταία 4 χρόνια, ασκώ την Ομοιοπαθητική σε συνδυασμό με την Ψυχοθεραπεία, ως κάτοχος του πτυχίου ‘Certification in Homeopathy’ ( Ακαδημία αρχαίας ελληνικής και παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής)μαθητεύοντας δίπλα στον διακεκριμένο Ομοιοπαθητικό και Δάσκαλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο. Η γνώση αυτή  έχει τον ίδιο προσανατολισμό με την Ανθρωπιστική Συμβουλευτική και συμπληρώνει την θεραπεία της ύπαρξης σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, με ολιστικό τρόπο.

 

Πτυχία

BSc (honours)Psychology, Pg. Diploma in Person Centred Counseling, PCA Supervisor, Couple Therapist (EFT), Homeotherapist, Candidate DPsych. in Existential Counseling, Certificate in N.L.P. skills, Certificate in Transactional Analysis.

Μέλος του BPS (British Psychological Society), Μέλος της EAC ( Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Eταιρείας Συμβουλευτικής), Μέλος της H.A.P.C.E.A (Hellenic Association for Person-centered & Experiential Approach)

Κάτοχος Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Προσανατολισμός

Ο προσανατολισμός της φιλοσοφίας και της πρακτικής μου είναι Ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, η οποία προσεγγίζει τον άνθρωπο σαν μοναδική ύπαρξη, που με το κατάλληλο κλίμα θα ανθήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Οι κατευθύνσεις που εκφράζουν την ανθρωπιστική και αισιόδοξη ματιά αυτής της φιλοσοφίας, είναι η Προσωποκεντρική (Person Centred )και η Θετική Ψυχολογία (Positive Psychology).

konstantina

Κωνσταντίνα Οφίδη

Ομοιοπαθητικός

Positive Therapy

Το 2010 ξεκίνησα να φοιτώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όμως ένα χρόνο μετά αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου καθώς από τα παιδικά μου χρόνια ονειρευόμουν να ασκήσω ένα επάγγελμα που θα μου έδινε την δυνατότητα να βοηθώ και να γνωρίζω τους συνανθρώπους μου σε βάθος.

Έτσι, ξεκίνησε για εμένα μια περίοδος προσωπικής αναζήτησης ώσπου το 2011 γνώρισα τον κόσμο της Ομοιοπαθητικής ως θεραπευόμενη και κατάλαβα ότι εκεί ανήκω.

 Το 2012 άρχισα την φοίτηση μου στο τμήμα Ομοιοπαθητικής, στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Κηφισιά, με υπεύθυνο δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, όπου και ολοκλήρωσα το 2015. Μέχρι και σήμερα εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας σεμινάρια κορυφαίων Ομοιοπαθητικών όπως του Rajan Sankaran και του Mike Keszler.

 Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ομοιοπαθητική, εκπαιδεύτηκα στην Λεμφική, Θεραπευτική, Χαλαρωτική και  Ταϋλενδέζικη Μάλαξη ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησα σεμινάριο Αστρολογίας με διάρκεια ένα έτος. Ακόμη, έχω παρακολουθήσει έναν κύκλο μαθημάτων «Θεραπευτικής Διατροφής» ενός έτους και σεμινάριο ψυχολογίας με θέμα την «Αυτογνωσία» δύο χρόνων.

 Τον Ιούνιο του 2018 έγινα κάτοχος επάρκειας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο εκπαιδευτικό κέντρο Ε.Ν.Γ. «Κρατύλος».

 Από το 2014 έως και το 2017 εργαζόμουν σε κέντρο εναλλακτικών θεραπειών αρχικά ως θεραπεύτρια μαλάξεων και καθώς ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στον τομέα της Ομοιοπαθητικής το 2015 και ως Ομοιοπαθητικός.

 Το 2018 έκανα το επόμενο βήμα και άνοιξα το ιδιωτικό μου γραφείο Ομοιοπαθητικής και Εναλλακτικών Θεραπειών στην Πεύκη.

 Επίσης από τον Ιανουάριο συνεργάζομαι στον Νέο Κόσμο με την συνεργάτιδα μου Ψυχοθεραπεύτρια ,Ομοιοπαθητικό Φωτεινή Μπαλή στον τομέα της Ομοιοπαθητικής.

 Είμαι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην Ομοιοπαθητική θεραπευτική προς όφελος του ανθρώπου. Με πολλή αγάπη, και σεβασμό για τον κάθε ένα πλαισιώνω την ύπαρξη του σε όλες του τις διαστάσεις, νοητική, συναισθηματική, οργανική, ώστε να δώσω το ακριβές την κάθε στιγμή Ομοιοπαθητικό.